Snäck

Olovlig uthyrning kan bli dyr affär

Det kan kosta Werkelin och Harlevi-bolagen WEHA dyrt att låta de fem olovligt uppställda villavagnarna stå kvar på Snäcks camping.

Byggnadsnämnden har utdömt ett vite på 120 000 kronor per månad om de inte flyttats senaste 15 juli. Dessutom utdöms vite på 128 000 kronor per månad för de åtta uthyrningsstugor som Radio Gotland tidigare avslöjat inte har uthyrningstillstånd.

Förutom vitet tas också utbyggnadsavgift och tilläggsavgift för både villavagnarna och för de stugor som hyrs ut olovligt.

Pigge Werkelin själv, som driver Snäcks camping, säger till Radio Gotland att vitet för villvagnarna och stugorna måste vara det största han hört talas om, eftersom det är ett vite som utdöms per månad.

Han berättar att han redan hyrt ut både villavagnarna och stugorna. Och han har inte bestämt hur han ska agera. Nu kanske han flyttar villavagnarna till något annat ställe inom campingområdet och hoppas att det ska räcka.

Men Pigge Werkelin anser inte själv att han har agerat fel eftersom han tycker att han bara gått efter de besked han uppfattat gäller för uthyrningen på Snäcks camping.