Tidtabellen för färjorna kan ändras

Nu finns ett förslag från Trafikantrådet på ny turlista för gotlandstrafiken. Sten-Crister Forsberg, som är vd på Destination Gotland, säger att enligt förslaget skall turerna från Visby till fastlandet både morgon och eftermiddag gå fem minuter senare än vad de gör idag.
I år ändrades tidtabellen så att avgångstiderna från Visby till fastlandet på eftermiddagarna tidigarelades med tjugo minuter. Det kritiserades av gotländska företagare, som främst protesterade mot att avgångstiderna ställde till problem för transporterna av färskvaror till fastlandet. Nu närmar sig trafikantrådet deras önskemål något, avgångarna från Visby till fastlandet föreslås både morgon och eftermiddag gå fem minuter senare än vad de gör idag. Alltså Visby-Nynäshamn 07:05/16:45 istället för 07:00/16:40 och Visby-Oskarshamn 07:20/17:05 istället för 07:15/17:00. Tanken är att den nya turlistan ska gälla från februari nästa år ända fram till sista mars 2005. Redan nästa onsdag skall remisserna på förslaget vara tillbaka, därefter blir det ett nytt möte med trafikantrådet en vecka senare, den 30 september.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".