Dödsbo krävs på mutpengarna

Åklagare kommer nu att väcka talan mot dödsboet efter den mutåtalade chefen på Gotlandsbolaget, som hittades död i häktet i måndags. Detta för att staten ska få dom pengar som är belagda med kvarstad.
Åtalet mot den mutmisstänkte chefstjänstemannen har ju fallit, i och med hans död, och därför har chefsåklagare Kjell Lilieholm vid ekobrottsmyndigheten i Stockholm nu beslutat väcka talan mot dödsboet efter den avlidne. Kjell Lilieholm säger att det är av formella skäl man gör så - den avlidne har ju redan erkänt det han anklagats för, och därför väntar han sig inga större svårigheter att få gehör för sina krav. Tidigare har tingsrätten beslutat om kvarstad på elva miljoner, vilket betyder att man spärrat tillgångar hos den avlidne chefen på motsvarande summa. Totalt misstänktes han för att ha tagit emot drygt 20 miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".