Trots 80 miljoner - skolan är för liten

Trots att det nya Richard Steffengymnasiet inte ens invigts står det klart att lokalerna redan är för trånga. En orsak är att elevkullarna de närmaste åren kommer att bli större.
I en rapport till Barn- och utbildningsnämnden skriver gymnasiechefen Alf Nilsson att Steffengymnasiet beräknas ha uppemot 250 fler elever än idag, när elevpuckeln blir som störst. Det nya huset är redan nu för litet och har verksamhet i andra lokaler. Dessutom saknas naturkunskapssalar. En förutsättning för att den kommunala gymnasieskolan ska klara elevpuckeln är att hela det så kallade F-huset på Säve används för utbildning till och med 2008. Trots att det tagits beslut om rivning har tekniska förvaltningen de senaste åren gjort ett antal renoveringar av F-huset. Bland annat har huset fått bättre brandskydd och alla dåliga fönster har blivit utbytta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".