Ny primärvårdsorganisation föreslås

Vårdcentralen i Roma och Klinte blir kvar, enligt ett förslag från hälso- och sjukvårdsnämndens arbetsutskott, som har diskuterat primärvårdens framtida organisation på Gotland.
Ett oenigt arbetutskott föreslår bland annat att läkarmottagningen i Fårösund flyttas till Slite. Centerpartiet reserverade sig mot det förslaget, Vidare föreslås att distriktssköterskemottagningen i Ljugarn och Burgsvik flyttas till Hemse. Centern reserverade sig också mot flyttningen från Burgsvik till Hemse. Enligt förslaget blir det i framtiden tre vårdcentraler i Visby. Gråbo, Korpen och Söderväg som slås samman med Bredgatan och flyttas till A 7-området. På landsbygden föreslås fyra vårdcentraler: I Slite, Roma, Hemse och Klinte. Det innebär att politikerna ändrat i tjänstemannaförslaget, som ville lägga ner Klinte och Roma, vilket mött mycket protester från bland annat Romaborna. Arbetutskottets förslag kommer upp vid hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde om en vecka, den 29:e september.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".