Gotlandsbolaget vill bort från börsen

Gotlandsbolaget styrelse föreslår att bolagets aktie ska avnoteras från Stockholmsbörsen. - Det har kommit många nya krav på börsnoterade bolag, som vi har svårt att leva upp till, säger bolagets vd Jan-Erik Rosengren till Radio Gotland.
- Även vid en del fartygsaffärer kan det vara en nackdel att vara börsnoterad, eftersom man då är tvungen att snabbt informera om vad som händer, och det är ingen fördel för bolaget att ha det så, säger Rosengren vidare. Men Gunnar Ek som företräder Aktiespararnas förbund är upprörd över förslaget. - Det är helt oacceptabelt att ett bolag med 3 400 ägare ska avnoteras. En sådan avnotering skulle bara kunna ha ett enda syfte, nämligen att det inte blir några egentliga kurser på aktierna. På så sätt skulle det bli billigare för familjen Nilsson att lägga ett bud på bolaget, säger Gunnar Ek. Styrelsen tänker nu kalla till en extra bolagsstämma, där aktieägarna ska få ta ställning till förslaget om avnotering. Enligt planerna skall avnoteringen ske den 15 januari nästa år, om en majoritet av ägarna säger ja.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".