Avskedad vid Flextronics slår tillbaka

En av de personer som hastigt avskedats från Flextronics i Visby ger nu, i ett brev till alla anställda, sin version av det som hänt.
Det var i förra veckan som företagsledningen underrättade ett antal personer om avsked på grund av "illojala handlingar mot företaget". Nu slår en av de avskedade tillbaka och kallar den lokala Flextronicsledningen "ryggradslös". Den Flex-anställde, som fått avsked med en veckas lön, skräder inte orden i sin beskrivning av den lokala Flextronicsledningen. "Män utan ryggrad - som offrar ett antal anställda i ett fult spel". Så låter det i det brev som de Flex-anställda i Visby fått och där en annan version än företagsledningens ges i fallet med förra veckans avsked. Den avskedade beskriver att det på avskedspapperen står att "du deltagit i stölder mot Flextronics". Men det arbetskamraterna på Flex nu får besked om i brevet är att det som hänt skett med ledningens godkännande. Det har handlat om att försöka rädda någon sorts elektronikproduktion kvar i Visby - i annan regi än Flextronics. Detta tolkas givetvis idag av männen utan ryggrad som ett illojalt agerande gentemot Flex, skriver den avskedade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".