Flicka utsatt för sexhot

En 32-årig tvåbarnspappa som åtalats för att ha hotat och tvingat ett 60-tal unga flickor till att ha sex framför sina webbkameror, bland dem en gotländsk flicka, bedöms skyldig av Uppsala tingsrätt.

Åtalet mot mannen gäller bland annat våldtäkt mot barn, grovt sexuellt tvång och barnpornografibrott i en härva som omfattar ett 60-tal flickor.

Fallet uppdagades i höstas då han anmäldes för att ha haft sex med en 14-årig flicka. En annan flicka anmälde ungefär samtidigt att hon tvingats utföra sexuella tjänster framför en webbkamera. Utredningen visade att 32-åringen försökt kontakta ett stort antal unga flickor på nätet. Under rättegången vittnade de drabbade flickorna.

Mannen har redan bedömts lida av en allvarlig psykisk störning vid en mindre rättspsykiatrisk undersökning (RPU). Nu skickas han på en större RPU som ska avgöra om han ska dömas till fängelse eller sluten rättspsykiatrisk vård. Åklagarsidan har yrkat på det maximala fängelsestraffet på åtta år. Rättegången fortsätter om ungefär en månad när undersökningen är färdig och dom väntas falla i augusti eller september. Det uppger TT.