cykel

Lövkvist tveksam om framtiden

Den gotländska cyklisten Thomas Lövkvist tvekar om sin framtid i cykelstallet Team Columbia, efter att han petades från att få vara med i Tour de France.

Besvikelsen var stor hos Thomas "Gotland" Lövkvist när beskedet kom att han petades från cykelklassikern Tour de France, som nu nått halvvägs. Hans stall, Team Columbia, valde att satsa på britten Mark Cavendish - som gjort succé med fyra etappsegrar.

-Vi är bra kompisar, så jag gläds med Mark. Och med facit i hand var det ett bra beslut. Hade jag fått vara med hade jag bara fått vara hjälpryttare åt Mark, och det hade inte varit särskilt kul, säger Lövkvist till TT.

Men besviken, det är han.

-Touren är det största på hela säsongen, det var det jag hade tränat för och sett fram emot hela säsongen. Så det kändes väldigt surt.

Lövkvist konstaterar att han sannolikt fått vara en viktig pjäs i tävlingen om han tillhört ett annat stall.

-De flesta andra stallen hade haft plats för mig. Så jag väger väl olika alternativ mot varandra just nu.

TT: Du kan komma att byta stall?

-Mitt kontrakt går ut vid årsskiftet, så sedan är jag fri att välja. Jag har ett kontraktsförslag från Columbia, de vill ha mig kvar. Och det känns som att de tänker satsa på mig också. Så det är självklart intressant. Men just nu vet jag inte, säger Lövkvist.

Som dock får fortsätta att följa årets Tour de France via tv:n. Och han har fått se Cavendish ta över den gröna poängledartröjan.

-Han sköter sig rätt bra, hehe. Han sitter i en jättebra sits just nu. Det är knappt någon som vågar utmana honom i spurterna längre. Det är en stor fördel.

TT: Vad gör honom så bra?

-Han är otroligt stark och explosiv. Och väldigt aerodynamisk, han ligger väldigt lågt på cykeln och fångar upp mindre vind än konkurrenterna.

TT: Vinner han poängtävlingen?

-Allt hänger på hur han klarar sig genom Alperna. Men ja, det tror jag.

TT: Och huvudtävlingen?

-Någon i Astana-stallet vinner. De är väldigt bra. Alberto Contador eller Lance Armstrong. Armstrong ser väldigt stark ut.

Andreas Hanson/TT