"Som ett vattenfall från balkongen..."

En kraftig vattenskada inträffade på lördagen i Visby. Nästan alla lägenheter i en fastighet på Halsjärnsgatan drabbades av att huvudvattenledningen brast.
Vattnet sökte sig ut i en lägenhet på tredje våningen och där var ingen hemma. Anders Fagerlund är vakthavande befäl vid räddningstjänsten och beskriver att det såg ut som om ett vattenfall forsade utför balkongen på tredje våningen. Grannar hade larmat när vatten börjat tränga in i deras lägenheter. Anders Fagerlund säger att tre lägenheter är kraftigt vattenskadade. Två "mellanskadade" och övriga lägenheter också drabbade, men inte lika allvarligt. När räddningstjänstens personal bröt sig in för att få stopp på flödet forsade vatten ut genom lägenhetsdörren och ned i trapphuset. Anders Fagerlund förutspår ett långt efterspel med vattendammsugning och försäkringsbolag inkopplade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".