Fortsatta köer till färjebokningen

Det har inte varit möjligt att göra några nya bokningar på Destinations Gotlands hemsida under helgen eftersom bokningssystemet varit stängd, belastningen på telefonlinjerna har därför varit oerhört stor. De som har försökt ringa för att boka om sin resa har i många fall inte kommit fram.

I helgen är det flera personer som har haft problem med att komma med på färjorna trots att de haft bokade biljetter. Färjorna har varit överbokade eftersom den extrainsatta ölandsfärjan inte har lika många platser som snabbfärjan Gotlandia hade.

Den nya turlistan, som gäller fram till och med torsdag, är nu klar men längre fram än så går det inte att boka eftersom rederiet ännu inte bestämt hur turlistan ska se ut.

Jan-Erik Rosengren, VD för Destination Gotland, säger att man prioriterar de som redan har bokat resor och försöker se till att de kan komma med på rätt avgång. Förhoppningen är att bokningssystemet på internet kan komma igång under måndagen eller tisdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".