Ingen narkomanvård i Fårösund

Västerbyhemmets planer på att starta narkomanvård i kommunal regi i Fårösund avslogs av kommunfullmäktige. Beslutet föregicks av en ovanlig omröstning, eftersom moderate ordföranden Inger Harlevi motsatte sig ett förslag från centerns Per-Olof Jakobsson.
Per-Olof Jakobsson ville att fullmäktige skulle uttala att vårdl-och omsorgsnämnden borde överväga att köpa platser, om det startas privat narkomanvård i Fårösund. Men det skulle vara en pekpinne till den nya nämnden och strida mot kommunallagen, tyckte fullmäktigeordföranden Inger Harlevi. En klar majoritet av socialdemokrater och moderater röstade MOT att Per-Olof Jacobssons förslag skulle tas upp, medan centerpartiet och vänsterpartiet röstade FÖR förslaget. Fullmäktige beslutade också att Västerby behandlingscenter ska ingå i den nya vård- och omsorgsnämnden från nästa år. Därmed blir det inget av med planerna på narkomanvård i kommunal regi i Fårösund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".