Gotlandsfärja. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland
Enkät om färjetrafiken

Vill ha resor i hela Östersjöområdet

Rikstrafiken vill veta mer om hur gotlänningar och andra vill resa till och från Gotland.

Tidigare i somras fick 150 personer på ön svara på frågor om färjetrafiken. Och då fick Rikstrafiken in ungefär samma synpunkter som vanligt - att dagens snabbfärjor är bra, men att priset är för högt.

I sommarens enkät gick det också att lämna helt egna förslag, och där fick Rikstrafiken in mer udda önskemål som trafik varje vecka till hamnar i hela östersjöregionen - Skåne, Danmark, Baltikum, Åland, Finland och Norrland. Just såna svar de ville få för att inte missa bra idéer.

I fjol gjorde Rikstrafiken en större undersökning bland färjeresenärer och företagare, och i höst öppnar Rikstrafiken en stor enkät på nätet där alla som vill får tycka till om färjetrafiken.

Trots att det mest är ekonomi och politiska beslut som styr trafiken, så är det viktigt att få in synpunkter från resenärer och företagare på ön, det säger Sara Lindqvist som leder Rikstrafikens arbete med framtidens färjetrafik efter år 2015.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".