Fler tycker till om vägplan

Åsikterna fortsätter att strömma in till Gotlands kommun om förslaget till ny regional vägplan. Nu har också Funkisam och Länsbygderådet tyckt till, om bland annat tillgänglighet och cykelåkande.

Funkisam - som stöttar de funktionshindrade - anser det är viktigt att man i samband med upphandlingen av färjetrafiken också ser till så att allt som rör båtarna och terminalerna fungerar. "Tillgänglighet och trygghet måste gå hand i hand" som ordförande Birgitta Eriksson uttrycker det i sitt remissvar.

Länsbygderådet skriver att eftersom befolkningen på den gotländska landsbygden till stor del består av äldre människor är det av yttersta vikt att i sitt dagliga liv kunna förflytta sig säkert i trafiken.

Länsbygderådet påpekar att för att öka cykelåkandet krävs åtgärder för ökad säkerhet på landsbygdens vägar genom siktröjning, breddning av vissa vägar och anläggning av cykelvägar och trottoarer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".