Hassela frias från anklagelser

Länsstyrelsen avskriver en anmälan om allvarliga missförhållanden på Hassela i Klintehamn, som en tidigare elev gjorde i våras.

Anmälaren hävdade att det på Hassela bland annat förekom mobbning, stölder och haschrökning utan att personalen ingripit, men också sexuella relationer mellan personal och ungdomar.

Men Länsstyrelsen på Gotland som undersökt anklagelserna konstaterar att Hasselas verksamhet i stort fungerar som elever, föräldrar och vårdköpare kan förvänta sig och att de inte heller kunnat belägga påståendena om sexuella relationer mellan elever och personal. Länsstyrelsen bedömer att Hassela aktivt följer och utvecklar sin verksamhet och att de flesta som länsstyrelsen varit i kontakt med varit övervägande positiva till verksamheten.

Hasselas följer lagstiftningen och dess intentioner, tycker länsstyrelsen som däremot vill att Hassela bland annat förbättrar brister i dokumentation, något de ska kontrollera vid nästa ordinarie tillsyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".