1 av 2
2 av 2

Gotländska bidrag i Melodifestivalen

Två gotlänningar har fått med bidrag i Melodifestivalen 2010, Danne Attlerud och Jörgen Ringqvist. Dessutom finns Maria Eliadis med som webbjoker-utmanare.

Sångaren och låtskrivaren Dan Attlerud är med på ett av bidragen till nästa års Melodifestival. "Innan alla ljusen brunnit ut" heter låten med melodi av Stefan Moody och text av Danne Attlerud.

I startfältet finns också låten "Jag vill om du vågar", där Jörgen Ringqvist är en av upphovsmännen, tillsammans med Pontus Assarsson och Daniel Barkman.

Ett nytt tävlingsmoment i år är "Webbjokern", där ett av de anmälda bidragen sjungs av Svensktoppen nästa-vinnaren på Gotland Maria Eliadis.

Åtta bidrag kommer att tävla i varje melodifestivalstad med början i Örnsköldsvik 6 februari. Därefter blir det delfinal i Sandviken 13 februari, Göteborg 20 februari och Malmö 27 februari. Andra chansen avgörs i Örebro den 6 mars och finalen på Globen i Stockholm den 13 mars.

Eurovisionsschlagerfestivalen avgörs i Oslo med semifinaler 25 och 27 maj och final den 29 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".