1 av 3
2 av 3
Större vägar
3 av 3
Mindre vägar

80-skyltar sätts upp i november

Nu är Vägverket klara med de nya hastigheterna på öns vägar. 80 kilometer i timmen är det som kommer att gälla på länsvägarna, med några undantag.

Undantagen är väg 140 mellan Visby och Tofta, väg 143 mellan Visby och Roma och väg 148 mellan Lärbro och Fårösund där det fortfarande kommer att vara 90 som gäller. Och på väg 149 mellan Stenkyrka och Kappelshamn blir det 70 även i fortsättningen.

Vägverket har nu tre år på sig att höja säkerheten på vägarna så att det ska gå att tillåta hastighetsgränserna 90 och 80 kilometer i timmen. Där handlar det om att fälla träd som står nära vägen, eller sätta upp vägräcken och för att minska risken att bilar kommer över på fel sida fräser vägverket upp spår längs mittlinjen som ska väcka den som somnat vid ratten.

De nya skyltarna börjar sättas upp den 10 november och till den 19 december ska alla nya hastighetsskyltar vara på plats.

Mer om detta i torsdagens .

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".