1 av 2
Bungenäs. Flygfoto: Gunnar Britse
2 av 2

Bungenäs ska utvecklas

Bungenäs, Bungeör och Kustparken i Fårösund har köpts av Joachim Kuylenstierna. Han har köpt områdena från DK Properties som han är delägare i. Därmed blir Joakim Kuylenstierna öns största enskilda mark- och fastighetsägare.

Det är Joakim Kuylenstiernas bolag Skälsö AB som köper mark och gfastigheter av DK Properties. Köpesumman uppskattas till 60 miljoner kronor. Bolaget äger sen tidigare fyra fastigheter i Visby innerstad.

I och med köpet har Skälsö AB 5 000 kvadratmeter uthyrningsyta och 250 hektar mark. Bolagets totala värde på marknaden beräknas till 150 miljoner kronor.

När det gäller Bungenäs vill Joakim Kuylenstierna stycka av omkring 10 hektar som tomtmark, rusta upp det gamla stenbrottet och i övrigt behålla området som ett friluftsområde utan biltrafik. Och på ön Bungeör vill han rusta upp hamnen och huset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".