Anticimex får betala för fuktskador

Allmänna reklamationsnämnden anser att Anticimex ska betala en husköpare för missade fuktskador vid besiktning av ett hus på Gotland.

Inför köpet av huset anlitade köparna Anticimex för att göra en besiktning. De fick då beskedet att huset var i mycket gott skick, med bara några få brister. Att färgen flagnade av på ett fönster berodde enligt besiktningsmannen på starkt solljus, och det behövde bara målas.

Men det visade sig att fönstret läckte och att det fanns fuktskador på väggar och inne i en garderob. Det kostade 60 000 kronor att åtgärda felet och det vill paret att Anticimex står för.

Enligt Anticimex läckte fönstret inte vid besiktningen, och de påpekade att det fanns fuktskador och risk för mögel.

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, anser att Anticimex besiktning var bristfällig. Samtidigt står ord mot ord när det gäller om det fönstret verkligen läckte vid besiktningen. Och den som köper ett gammalt hus får räkna med en del renoveringar, så nämnden sänker ersättningen till husköparna till 20 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".