Sponsorer ska driva Botaniska

Utvecklingen för Botaniska trädgården i Visby ska i framtiden ske tillsammans med öns företag. Genom att bjuda in till en träff i slutet av oktober, hoppas ägaren DBW att kunna locka företag att sponsra driften med minst 300 000 kronor.

Anledningen till att företagen ska lockas att bidra med en slant är att kommunen vill sänka sitt bidrag med drygt 300 000 kronor. Den totala summan som läggs ned på trädgårdsskötsel och aktiviteter i botaniska trädgården är idag 1,5 miljoner kronor om året, varav DBW står för en tiondel och kommunen står för resten. Men nu vill kommunen alltså minska sitt bidrag till en miljon kronor.

Men Göran Allard som är ordförande i trädgårdsstyrelsen säger att kommunen samtidigt lovat att täcka upp ifall det blir svårt att få ihop pengar under den första tiden.

Exakt vad företagen ska få i gengäld är ännu inte klart, men tanken är att skriva ett treårs-avtal och erbjuda olika paket med aktiviteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".