Förlängd tid för betomställning

De gotländska betodlarna får nu längre tid på sig att söka pengar från EU-till projekt som kan skapa nya jobb. Anledningen är att det inte kommit in tillräckligt med förslag på ny projekt, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson (C).

- Det handlar om 34 miljoner kronor och det blir nu en extra möjlighet att utveckla verksamheter som är bra för miljön och som ger tillväxt och jobb på Gotland, säger jordbruksminister Erlandsson.

Betodlareförening la ju ner planerna på en biogasanläggning i Roma, eftersom den inte skulle hinna bli klar i tid.  Att tiden för bidraget nu förlängs förändrar inget när det gäller biogasanläggningen som inte kommer att bli av, enligt Svante Runfeldt ordförande för de gotländska betodlarna.

EU-pengarna kan istället komma enskilda betodlare till del. På Gotland gäller det omkring 270 personer som odlade sockerbetor 2005 eller senare.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".