Mats Nilsson segrade i GGN 2009

Mats Nilsson tog sin sjunde seger i tävlingen i en hård kamp mot finländaren Eero Remes. Nilsson blev därmed förste förare att vinna sju gånger.

De båda giganterna hade följe nästan hela loppet och det avgjordes inte förrän den allra sista delen av det sjunde varvet. Båda förarna kom samtidigt in på upploppet och det var bara två sekunder som skiljde vinnaren från tvåan.

1. Mats Nilsson, SMK Dala
2. Eero Remes, TMK
3. Niklas Gustafsson, Göta MS
4. Robert Carlsson, Alfta
5. Patrik Wicksell, Göta MS

Bäste gotlänning blev Roger Jakobsson på en 33:e plats.

Kollmann var snabbast
I damklassen vann Vanja Kollmann, Försvarsmaktens enduroklubb. Hon var bara 55 sekunder från att hinna sju varv.

Tvåa i damklassen var Jessica Jönsson, Göta MS och trea Camilla Mitkiewitcz, Försvarsmaktens enduroklubb. Bästa gotländska blev Emma Brehmer på en niondeplats.


Olycksfritt och snabbt
2300 förare ställde upp i den 26:e upplagan av Gotland Grand National. Banan var torr vilket gjorde att det gick fort längs banan på Tofta skjutfält. Men trots farten hade Röda Korsets personal en ganska lugn lördag på Tofta. Det var enstaka sårskador och andra mindre incidenter men årets GGN var fri från allvarliga skador, enligt Tomas Livemo från röda korset.
Tävlingsledaren Kenneth Häglund var också väldigt nöjd med arrangemanget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista