roma och visby norr

Ökat samarbete mellan vårdcentraler

Det kan bli mer samarbete mellan vårdcentralerna i Roma och Visby norr. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen förslår inför sjukvårdspolitikernas möte på måndagen ett samarbete mellan vårdcentralerna för att skapa bättre tillgång på läkare, förbättra arbetsmiljön och spara pengar.

Den senaste tiden har det varit svårt att få läkare att arbeta i Roma och vårdcentralen har gått med underskott eftersom många hyrläkare tjänstgjort där.

För att också lösa instabilitet med läkare på vårdcentralen Visby norr föreslås ett samarbete mellan vårdcentralerna.

Tanken är bland annat att införa en gemensam ledning för vårdcentralerna. Enligt förslaget är övriga mål med samverkan bland annat att "öka patienternas tillgång till fasta distriktsläkare, distriktssköterskor med specialkompetens, psykolog och laboratorieverksamhet för att uppfylla basåtagandet". 

Samarbetet ska också "möjliggöra att de patienter som behöver det får tillgång till fysisk aktivitet på recept, rehabkoordinator och kognitiv terapeut". Samtidigt ska samarbetet "minska stress och sårbarhet i personalgrupperna".

Ett likande samarbete finns sedan flera år tillbaka mellan Hemse och Klintehamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista