P-avgifterna i Visby överklagas

Tekniska nämndens beslut, att införa parkeringsavgifter i centrala Visby, har nu överklagats. Det är en fastighetsägare och en boende i Visby innerstad, Göran Örtbrant och Lena Simonsson, som överklagat beslutet.

De anser bland annat att tekniska nämndens beslut är godtyckligt och saknar underlag om trafiksituationen i Visby. De hävdar också att det inte är någon brist på parkeringsplatser i centrala Visby.

Här hänvisar de till kommunens egna undersökningar som visar att parkeringsplatserna har en 50-procentig beläggning under sommaren, men bara en 20-procentig beläggning under resten av året.

De två som klagar saknar också redovisning av hur parkeringsinkomsterna ska användas. De påpekar att parkeringsinkomsterna, enligt kommunallagen, inte får användas till att täcka kommunens kostnader i övrigt.

Det blir nu länsrätten som får pröva om tekniska nämnden gjort något formellt fel när de beslutade införa perakeringsavgifter i Visby från årsskiftet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista