Klart vilka som får köpa apotek

På måndag avslöjas, enligt tidningen Dagens Industri, vilket bolag som ska få köpa tre av de apotek som är till salu på Gotland. Apoteket Törden i Klintehamn kommer att få samma ägare som Rosen på Skarphäll i Visby och Rindi i Slite.

Det finns 944 apotek i Sverige och av dem ska 466 säljas i paket till åtta olika köpare. Enligt tidningen Dagens Industri tar omstruktureringsbolaget det formella styrelsebeslutet i dag lördag, för att sedan offentliggöra köparna på måndag morgon.

På Gotland kommer tre apotek att säljas till en enda köpare i en stor klump tillsammans med 167 andra apotek. Det är Apoteket Törden i Klintehamn som kommer att få samma ägare som Rosen på Skarphäll i Visby och Rindi i Slite.

Under året har läkemedelsdistributören Tamro visat intresse för de tre gotländska apoteken.

Ett annat apotekspaket består av 200 apotek, medan de sex andra paketen består av 10-20 apotek.

Apoteket Cikoria i Roma och Kronan i Hemse och ytterligare 148 apotek ska däremot säljas enskilt till småföretagare. Hur det ska gå till är enligt Dagens Industri inte klart.

Kvar i Apoteket AB:s ägo blir lasarettsapoteket Strandskatan och Apoteket Liljan på Östercentrum i Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista