Tott Resort i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Stureplansgruppen lämnar Tott

Stureplansgruppen lämnar Tott Hotel och strandrestaurangen vid Norderstrand i Visby. De uppger att orsaken är dålig lönsamhet.

Stureplansgruppen tog över driften av Tott hotell under våren 2008. Nu när säsongen för 2009 är över konstaterar bolaget att man har förlorat närmare fem miljoner kronor i driften och därmed insett att affärsmodellen inte håller.

Framtiden är därmed oklar för strandrestaurangen Visby Beach Club vid Norderstrand.

-TOTT Hotel i Visby är en fantastisk anläggning men vi ser ingen lönsamhet i verksamheten vilket resulterar i en förlustaffär för oss, skriver Joakim Bonnier i ett pressmeddelande.

Det är även turerna kring bygget av strandrestaurangen som lett fram till att bolaget anser att Stureplansgruppens intressen vid Norderstrand går mot en oklar framtid.

Hotellet vid Norderstrand har stängt för säsongen och därmed avslutar också Stureplansgruppen sitt uppdrag som driftsoperatör där.

Ett nytt bolag som ska ta över driften av hotellet och restaurangen väntas presenteras inom kort. Däremot uppger Stureplansgruppen att de kommer att fortsätta sitt engagemang i Gutekällaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".