Ritning på studion Björn Ulvaeus vill bygga på Furillen. Av AQ arkitekter.
Furillen

Ulvaeus-bygge överprövas igen

Miljööverdomstolen kommer att pröva Björn Ulvaeus studiobygge på Furillen. Det har domstolen nu beslutat.  Det innebär att bygget drar ut på tiden ytterligare.

Det är Naturvårdsverket som överklagat miljödomstolens beslut om att ge undantag från strandskyddsbestämmelserna för Ulvaeus studio och logement.

Motparterna, det vill säga byggnadsnämnden i kommunen och Johan Hellström på Furillen, får nu tre veckor på sig att komma med synpunkter på Naturvårdsverkets överklagande.

Det innebär att det kan, enligt miljööverdomstolen, dröja till våren innan frågan kan avgöras.

Se även:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".