Eva Nypelius (c). Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Klart att Nypelius toppar lista

På lördagen hade Centerpartiet på Gotland höststämma och då godkände de förslaget till riksdagslista inför valet 2010. Det betyder att det nu är klart att Eva Nypelius, kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande, blir centerns toppkandidat på ön.

Centern antog också ett uttalande mot försämringar i Gotlandstrafiken. Där skriver det att ett eventuellt enhamnsalternativ i Gotlandstrafiken skulle vara förödande för Gotlands fortsatta utveckling. De uppmanar Rikstrafiken att istället lägga resurser på att bidra till en trafiklösning som gynnar tillväxt och utveckling på Gotland.

Gotlandstrafiken är den allra viktigaste regionalpolitiska frågan för Gotland och vår landsväg till fastlandet och Europa. En nordlig och en sydlig hamn är därför det alternativ som ska gälla även i kommande upphandlingar. 

Här är kandidaterna på valsedeln till riksdagesvalet 2010 som Centerpartiet på Gotland antog vid höststämman i Väskinde bygdegård: 

 1. Eva Nypelius, Lokrume
 2. Björn Larsson, Väskinde
 3. Barbro Ronsten, Visby
 4. Anna-Karin Hellström, Visby
 5. Stefan Nypelius, Bro
 6. Eva Gahnström, Bro
 7. Åsa Larsson, Hablingbo
 8. Björn Dahlström, Lärbro
 9. Karl-Johan Boberg, Stenkyrka
 10. Per-Olof Jacobsson, Näs
 11. Alexander Jansson, Lärbro
 12. Anders Larsson, Roma
 13. Kjell Genitz, Slite
 14. Mikael Hermansson, Linde
 15. Olof Pettersson, Visby
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".