Per-Erling Evensen säger att Destination Gotland har tagit åt sig av kritiken. Foto: Ulrika Uusitalo-Fernholm/SR Gotland

Nya regler för båtresandet

Destination Gotland har bestämt sig för att förenkla turlistan och reglerna för bokning och ombokning, säger dess marknadschef Per-Erling Evensen. Företaget lovar att turlistan i framtiden ska räcka minst ett halvår, så att det blir lättare för resenärerna att planera.

Destination Gotland säger sig ha lyssnat till resenärernas kritik och lovar nu bättre framförhållning och man ska nu även se över den krångliga prissättningen och reglerna för bokning och ombokning. Som det är nu har flera passagerare trott sig köpa en ombokningsbar biljett och sedan blivit upprörda över att de inte fått pengar tillbaka om de bokat om till en billigare biljett.

Den nya turlistan kommer därför bara att ha två biljett-alternativ. Ett alternativ som inte går att boka om och där inga pengar betalas tillbaka vid avbokning. Och ett annat alternativ som är ombokningsbart och där man alltid får pengarna tillbaka. För gotlänningar kommer alla biljetter framöver att vara helt ombokningsbara och återbetalningsbara.

Priserna i den nya turlistan kommer att gå upp någon procent, säger företagets marknadschef Per-Erling Evensen, men hävdar att Destination Gotland även där tagit åt sig av kritiken att de attraktiva avgångar höjts för mycket. Priserna vintertid ska sänkas.

Själva tiderna i turlistan nästa år kommer däremot inte att få några större förändringar jämfört med samma period i år.

Den nya turlistan kommer i månadsskiftet november/december. Den gäller till början av april, men framöver ska turlistorna alltså gälla minst ett halvår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".