Dawit Isaak. Foto: Karl-Erik Ahlsén/Scanpix

Gotländsk press vädjar för Dawit

I dag publicerar nittio tidningar över hela landet, bland dem Gotlands Allehanda och Gotlands Tidningar, ett manifest för den svenske journalisten Dawit Isaak, som sedan åtta år sitter i fängelse i Eritrea utan att ha fått någon rättegång.

Dawit Isaak fängslades 2001 för att han arbetat på en regimkritisk tidning och hittills har alla försök att få honom frigiven varit resultatlösa. Torsdagen den 19 november har journalisten Dawit Isaak suttit fängslad i 2979 dagar. Samma datum, för fyra år sedan, släpptes han fri - för att sedan fängslas på nytt två dagar senare.

- Han straffas för att han har skrivit om demokratiska rättigheter, skriver Ulf Hammarlund som är ansvarig utgivare för Gotlands Tidningar.

Manifestet som publiceras i dagens tidningar är skrivet av författaren Peter Englund som är Svenska Akademiens ständige sekreterare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".