Barnkonventionen firas med kalas

Söndag eftermiddag pågår ett mycket stort barnkalas i kongresshallen i Visby. Rädda Barnen fyller 90 år i år och FN:s barnkonvention 20 år - det är det som firas, med bland annat cirkusskola, sagostund och allsång.

Barnfamiljer med sitt ursprung i närmare 30 olika länder är på kalaset.

Rädda Barnens ordförande på Gotland, Kerstin Blomberg, säger att arrangörerna förra året var tvungna att säga nej till många som ville komma och inte fick plats. Därför håller de i år ett utökat kalas, så att alla som vill kan få komma.

Kerstin Blombergs förteckning av "representerade länder" omfattar Chile, Bosnien, Kosovo, Indien, Sri Lanka, Marocko, Botswana, Nigeria, Jakutsien, Thailand, Pakistan, Somalia, Burundi, Egypten, Irak, Palestina, Armenien, Kina, Sydafrika, Mozambique, Tanzania, Turkiet och Syrien.

109 barn och föräldrar från Sanda deltar på festen.

Ett 50-tal Rädda Barnen-frivilliga är med och arrangerar.

Den populära cirkusskolan leds som vanligt av cirkusdirektören Wolfgang Weiser. De extra inslagen i år är sagostund för de minsta med Towan Obrador och teater för lite äldre med en teatergrupp från Kulturskolan under ledning av Irene Duckert.

Medverkar på scen gör Sanda skola med klass 4 och 5 under ledning av Annika Lindblom, Gycklargruppen Pax under ledning av Catarina Daun, Rädda Barnen ungdomar.

Kalasgästerna får sjunga allsång med Ville Blomgren, Karl-Petter Blomgren och Herman Gardarfve.

Visby dansskola visar Breakdance under ledning av Aydin Akynz.