1 av 7
1 januari. Året började på ett tragiskt sätt när en man i 30-årsåldern dödades med ett knivhugg i bröstet, vid ett bråk i Visby på nyårsnatten. Blommor och ljus på platsen för knivdådet.
2 av 7
2 februari. Det är stor mediabevakning vid Gotlands tingsrätt när rättegången inleds mot tv-mannen Torbjörn Axelman, misstänkt för mordförsök. Senare dömer Svea hovrätt honom till sluten psykiatrisk vård.
3 av 7
5 februari. Regeringen upphäver förbudet mot nybyggnad av kärnkraft efter att Centerpartiet överger sitt krav på avveckling. Dåligt, tyckte Eva Bofride som är ledarskribent för centerpartistiska Gotlänningen.
4 av 7
24 februari. Vattenfall inleder bygge av ett nytt vindkraftverk på Näsudden, som ska stå på samma plats där kraftverket Matilda tidigare stod. Egentligen är verket anpassad för skogsförhållanden.
5 av 7
3 januari. Efter mordet hölls en manifestation på Östercentrum i Visby mot våld.
6 av 7
22 januari. Skylttillverkaren Danielson i Visby med ett sextiotal anställda ansökte om att gå i konkurs. Senare tog företaget Swe-Prod över.
7 av 7
29 januari. I Hemse invigs nya lokaler för låg- och mellanstadiet på Högbyskolan.

ÅRET 2009 I BILDER januari/februari

    
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista