Gotlands kommun

Jan Holmquist ny skolchef

Den nya gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen på Gotland har fått en chef. Jan Holmquist är 56 år och i dag utbildningschef i Skövde kommun.

Vid årsskiftet bildas den nya gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen som tar över ansvaret för gymnasieskolan, kommunal vuxenutbildning, Gotlands folkhögskola och Lövsta landsbygdscentrum.

- Det ska bli spännande att få vara med och bygga upp en ny förvaltning från grunden och kunna sätta sin prägel, säger Jan Holmquist i en kommentar.

Jan Holmquist tillträder tjänsten den 1 mars nästa år.

- Vi är väldigt glada att få välkomna Jan Holmquist till den nya förvaltningen. Han har en mycket gedigen bakgrund, särskilt när det gäller gymnasie- och vuxenutbildning, och jag är övertygad om att han är rätt person för jobbet, säger regiondirektör Bo Dahllöf.

Jan Holmquist är uppväxt i Gävle, där han också utbildade sig till mellanstadielärare. Under många år bodde han i Värmland, där han arbetade som lärare och skolledare.

- På 80-talet åkte jag under flera år med mina skolklasser och cyklade på Gotland. Sedan dess har jag känt starkt för den här ön.

Att bli heltidsgotlänning känns som ett självklart beslut, säger han.