RK tar över fritidsgård

Efter många turer kring fritidsgården i Lärbro står det klart att Röda Korset tar över verksamheten från och med nästa år. Men exakt vad som skall erbjudas där, vet inte Göran Wahlqvist som är regionchef för Röda Korset på Gotland.

I dagarna ordas en träff i Lärbro för berörda där Röda Korset berättar lite mer och även tar in synpunkter från de personer som kommer.

Klart är alltså att Röda Korset tar över verksamheten på fritidsgården i Lärbro, med början i nästa år. Kommunen kommer att, som idag, stå för lokalkostnaden och kommer också att bidra med 110 000 kronor till Röda Korset för lönekostnad och ett verksamhetsbidrag.

Tillsammans har de tecknat ett tre-årigt avtal med sex månaders varsel.

Förutom fritidsgårdsaktivitet så funderar man också på att starta annan verksamhet i de annars tomma lokalerna för att bättre utnyttja dem. Kanske blir det läxläsning en eftermiddag, säger Göran Wahlqvist.

- Vi hoppas att ungdomarna ska berätta för oss hur de vill ha det, vilka förändringar de eventuellt vill ha.

Men några garantier för en långsiktig och stabil verksamhet för ungdomarna på fritidsgården kan han inte ge.
- Det tror jag inte någon kan om man ska vara krass. Vi kanske inte klarar det eller kommunen kanske inte tycker vi gör ett bra jobb. Men vi tror ju och hoppas på det här, annars hade vi inte gått in i det.