Tott Resort i Visby. Foto: Henrik Wallenius/SR Gotland

Fyra vill ta över Tott hotell

Bostadsrättsföreningen Resort Visby hade extrastämma igår för att informera delägarna om de fyra företag som är intresserade av att ta över driften av Tott hotell vid Norderstrand i Visby.

Det är fyra företag som är intresserade av att driva Tott hotell. Dels det gotländska företaget Gotlands konferens och turistservice som drivs av Niklas Harlevi. Men även Lydmar hotell i Stockholm och hotellkedjorna Best Western och Rezidor har visat intresse för att driva anläggningen. Vem som ska ta över driften av Tott hotell väntas bli klart i januari.

Visby camping äger de andra delarna av bostadsrättsföreningen på Norderstrand. Och Visby camping ägs nu av Pigge Werkelin sedan de två andra ägarna Peter Voors och Gunnar Bile dragit sig ur under hösten. Enligt bostadsrättsföreningens ordförande Anders Hallberg har de bra samtal med Pigge Werkelin.

Och Anders Hallberg tror också att det kommer att gå att sälja de 18 lägenheter som ännu inte är sålda. Att de inte sålts hittils tror han beror på konjunkturen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista