Skola kritiseras för brister

Skolinspektion kritiserar Gotlands kommun för att en elev med särskilda behov inte har fått tillräcklig hjälp. Kommunen har nu tid på sig till mars med att tydligare beskriva vad de gjort.

Det var i somras som föräldrarna anmälde en skola på norra Gotland för att deras barn får betydligt sämre betyg. Det gäller en elev med särskilda behov och de anser att skolan inte gett tillräckligt stöd, att de inte gjort tillräckligt för att motverka kränkande behandling och för bristande tillsyn på raster, så att eleven har kunnat lämna skolgården.

Enligt kommunen har eleven en enda gång gått 200 meter från skolgården. När det gäller kränkande behandling beskriver skolan hur de direkt tagit itu med det när det varit problem på raster. Uppgifterna om att även skolans personal skulle kränkt eleven känner skolan inte alls igen.

I övrigt presenterar kommunen en lång rad utredningar och anpassningar av undervisning, läromedel och hjälpmedel som de gjort för att möta elevens behov.

Men Skolinspektionen anser att kommunen inte har gett eleven det särskilda stöd som behövs, och vill senast i mars veta mer om kommunens åtgärder. Däremot har de ingen kritik mot skolans arbete mot kränkande behandling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista