Thore Skogman på Länsteatern

I dag presenterade Länsteatern på Gotland sitt vårprogram 2010. Bland annat ska de sätta upp en föreställning om artisten Thore Skogman, som avled häromåret.

Föreställningen "Solen bor i Karlstad" - en liten show om Thore Skogman", i regi av Örjan Herlitz, ska spelas i mars-april på öns bygdegårdar samt på Länsteaterns scen. På scen finns Evert Jansson och Kalle Jacobsson på dragspel.

Föreställningen är skriven av Nicholas Olssson, född 1960, som är skådespelare, sångare och textförfattare. Han har också varit med i Romateatern.

Förutom föreställningen om Thore Skogman, som är skriven av Nicholas Olsson, sätter Länsteatern även upp en komedi, Gitarristerna av den danska dramatikern Line Knutzon (i regi av Eva Molin. I rollerna då finns Lena Bogegård, Lennart Bäck, Karin Kickan Holmberg och Per-Erik Asplund.

Lina Knutzon är född 1965 och är dotter till den danske skådespelaren Lars Knutzon. Hon debuterade 1990 och har haft stora framgångar, främst med radioteater. Dessutom har Line Knutzon också uppträtt som skådespelerska.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista