Kritik mot ändrade hyresregler

Om kommunen vill öka antalet invånare på Gotland är det motstridigt att låta hyresgäster bo i Gotlandshem utan att vara skrivna på ön. Det tycker hyresgästföreningen som reagerar på att Gotlandshem kan tänka sig frångå kravet på att vara folkbokförd i de lägenheter som planeras byggas på Furillen. Samtidigt blir frågan ett fullmäktigeärende.Gotlandshems förklaring till det hela är att konferenshotellets personal på Furillen behöver bostäder. Men hyresgästföreningen påpekar att det kommunägda bostadsbolaget faktiskt skapades för att ge bostäder till sina invånare och inte för att tillfredställa hotellägare.

Planerna på att eventuellt slopa kravet på folkbokföring på Gotland för boende i allmännyttans lägenheter på Gotland blev på måndagen även ett fullmäktigeärende.

Ledamoten Stefaan De Maecker (MP) vill ha besked från kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius (C) hur hon ställer sig till den nya principen. Stefaan De Maecker vill veta vilka principer kommunstyrelsens ordförande tycker skall gälla för tilldelning av hyreslägenheter från Gotlandshem.

I sin interpellation skriver han att "då Gotlands kommun heläger Gotlandshem är det rimligt att den högsta politiska ledningen kan komma med synpunkter i detta viktiga principiella beslut".

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista