Lina Göthe & Camilla Grandin, prisas för kandidatuppsats. Foto: Jonas Neuman/SR Gotland

Uppsats om Lettland gav pris

Högskolestudenterna Camilla Grandin och Lina Göthe fick ta emot Gotlands Kommuns första stipendium för insatser som kan tänkas bidra till kommunens utveckling.

Camilla Grandin och Lina Göthe får priset för sin kandidatuppsats "nätverkens betydelse för turistdestinationen - en studie av gotländska turistrelaterade nätverk samt rapporterna "Varplöse vattenpark" och "gotlänningarnas intresse av att turista i Lettland - underlag till en utredning om eventuell färjeförbindelse med Lettland.

De får priset med motiveringen att "deras arbete visar på ett genuint engagemang för Gotland och turismnäringen. De har visat goda kunskaper inom turism och marknadsföring och har kunnat förmedla detta i skrift på ett mycket gott sätt".

Stipendiet är på 8 000 kronor och inrättades efter förslag från Folkpartiet.

För att komma på fråga för stipendiet skall man ha genomfört ett värdefullt arbete som har betydelse för Gotland eller Östersjöområdet. Det är stipendienämnden vid Högskolan på Gotland som utvärderat de olika

På sammanträdet delades också årets eko-kommunpris ut. Som vi tidigare berättat gick det i år till Energirådgivningen. Priset togs emot av Roland Toftén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista