Platsen för arenahallen. Flygfoto: Gunnar Britse
VISBY

Flera intresserade av arenabygge

Det finns företag som är intresserade av att bygga och driva arenahallen på Hällarna i Visby. När anbudstiden gick ut på måndagen hade kommunen fått in flera anbud, men exakt hur många kommer inte att avslöjas eftersom hela upphandlingen är hemlig.

Men när hallen kan börja byggas är osäkert eftersom detaljplaneprocessen för området inte ens påbörjats.

Kommunen har också gått ut och lockat intressenter med att den som vinner anbudet kommer att erbjudas mark intill som kan användas till hotell.

I augusti nästa år ska kommunen ta beslut om vilket företag som får bygga arenahallen. Men när hallen kan börja byggas är osäkert eftersom detaljplaneprocessen för området ännu inte startas. En detaljplaneprocess tar ungefär ett år och sedan kan själva planen överklagas i olika instanser.

Att bygga hallen beräknas kosta 425 miljoner kronor och då ska det ingå lokaler för idrottstävlingar, mässor och konserter. Dessutom ska arenahallen inrymma en badanläggning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista