Ymnigt snöfall på sudret

Det blev mycket besvärligt väglag på södra Gotland efter snöfallet natten mot söndag.
Lasse Bond ansvarar för snöröjningen på Nybergs. Problemen började då kraftiga snöbyar drog in från sydost.

Värst har snöfallet varit i ett område kring Ronehamn, Hemse och i Hablingbo-trakten, enligt Lasse Bond. 
-Allt söder om Klinte egentligen. Hejde har fått en hel del snö, säger han.

I Hemse har de fått 40-50 centimeter snö, kanske till och med mer, enligt Bond. Det kom 10, 20 eller 30 cm snö i varje snöby, säger han och snöbyarna "matade på" från sydost i sådan utsträckning att Lasse Bond vid midnatt kontaktade trafikredaktionen i Stockholm och bad dem gå ut med en radiovarning till trafikanterna på södra ön.

Fortfarande kan det under söndag förmiddag finnas små vägar där det kan vara spårigt och svårt att köra, men länsvägarna skall vara fina och röjda fram mot middagstid.

Lasse Bond säger att Nybergs haft "full styrka och en del extra personal" i gång under hela natten för att hålla undan snön. Det betyder att ett 20-tal snöröjare varit i farten på södra Gotland.

-Ibland var det alldeles på tok för mycket snö på vägen men snöbyarna gav väldigt mycket under natten, säger Lasse Bond som förklaring till att plogbilarna inte alltid hann med. Lokalt kan det ha varit 30 och 40 centimeter på vägbanan under korta perioder, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista