Anmäler Flextronics till DO

En anställd vid Flextronics i Visby har vänt sig till ombudsmannen för etnisk diskriminering, DO. Mannen som är av utländsk härkomst känner sig diskriminerad på jobbet. Under en tjänsteresa utomlands säger han sig blivit anklagad för sabotage och att arbetskamraterna sagt att det inte räckte med att skicka tillbaka honom till Sverige utan till hans hemland. I samband med uppsägningarna i somras, sas han upp. Även där känner mannen sig förfördelad, eftersom två personer med kortare arbetstid fick stanna. Företagets motivering om att de två hade bättre kompetens, menar mannen inte är ett tillräckligt godtagbart svar.
Mannens fackförbund har haft diskussioner med företaget, men inte lyckats ändra på anställningen. Fackförbundets jurister har också beslutat att inte driva ärendet utan mannen vänder sig nu själv till ombudsmannen för etnisk diskriminering DO.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista