1 av 2
2 av 2

Hemsebadet får SPA-karaktär

Hemsebadets nye chef Pär Gustavsson har planer på att utveckla den kommunala simhallen med inslag av SPA-karaktär. Bland idéerna finns massage och olika aromatiska dofter i bastun.

Någon gång i veckan vill badmästaren ordna "arombastu" med till exempel doft av citrus eller kardemumma i bastu-aggregatet. Han tänker sig vidare att erbjuda massage och företagskvällar med simning och tropisk fruktbuffé på bassängkanten.

Nye badmästaren Pär Gustavsson är 28 år och kommer från Västervik. Han är "gammal simmare" och vill tillsammans med personalen utveckla badet, med hjälp av de erfarenheter han skaffat sig under tio år som bad-jobbare på olika orter i Sverige.

Han har gått den nya badmästarutbildningen i Kristiansstad och gjorde sin praktik på ett bad i Hamburg.

Med sina olika erfarenheter tänker han att det går att göra mycket av de tre bassänger som Hemsebadet erbjuder - barnbassängen, rehab-bassängen och den vanliga 25-meters motionssimbassängen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".