Styrelsen vill lägga ned Österut

Föreningen Österut kan komma att läggas ned. På ett möte igår kväll beslutade föreningens styrelse att föreslå nedläggning på årsmötet i mars.

Föreningens ordförande Olof Thomsson säger att de föreslår nedläggning eftersom de inte längre behövs. En del av arbetet föreningen har gjort tidigare har redan tagits över av utvecklingsbolaget Nygarn, och framöver får hembygdsföreningar och idrottsföreningar ta över delar av arbetet.

– Vi får väl se, det här är bara ett förslag, säger Olof Thomsson som varit ordförande de åtta år föreningen Österut har funnits.

Föreningen har arbetet för utvecklingen i socknarna på Östergarnslandet, förutom Gammelgarn Östergarn också kringsocknarna Kräklingbo, Anga, Ala, Ardre med Ljugarn. De har ett 100-tal medlemmar, mest privatpersoner men även föreningar och företag i trakten finns med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista