1 av 2
2 av 2

Fotbollsledare årets idrottsperson


Priset Årets Idrottspersonlighet 2010 går till Kurt "Kurre" Johansson, mångårig tränare i ett stort antal fotbollsklubbar på Gotland.

Kurt Johansson överraskades av juryn i direktsändning i Radio Gotland på onsdagsförmiddagen, då han lurats till ett påhittat möte på Svenska Spel.

 Enligt juryns motivering:
"...sprider han värme, glädje och trygghet till varje fotbollsspelare. Ingen i omklädningsrummet kan dock känna sig säker på att inte bli utsatt för hans spjuveraktiga och tokiga upptåg.
De har blivit många påhitt under årens lopp och inte minst många viktiga insatser för att skapa samhörighet och gruppkänsla i de lag han jobbat för.
Kurre Johansson började som en duktig fotbollspelare i Tingstäde och har sedan fortsatt fotbollslivet som tränare för många dam- och herrlag. Han har slutat som ledare åtskilliga gånger men gjort come back lika ofta.
Årets Idrottspersonlighet är en kunnig och omtyckt fotbollsfantast som ger varje lag en positiv injektion när det som bäst behövs".

"Blåsningen" där pristagaren avslöjades, var ett möte hos Svenska Spel i Visby, där man diskuterade hur man ska klara ett påhittat besök av ett 30-tal ledare från Sveriges Olympiska kommitté som ska komma till Gotland, samtidigt som det är stor brist på hotellrum.

Vid mötet deltog Johan Lindvall, Svenska Spel, Anders "Leo" Pettersson från Strand hotell, Lars Samuelsson Gotlands Idrottsförbund, Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson och pristagaren Kurt "Kurre" Johansson, som skulle uppdras att lösa problemet.
Men till slut avslöjas blåsningen i direktsändning...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista