Rikstrafiken dominerar ledarsidor

Reaktionerna på onsdagens nyhet om Rikstrafikens rapport om att hög turtäthet och snabba färjor i Gotlandstrafiken inte alls är viktiga har varit många, bland annat på sverigesradio.se/gotland. Också de gotländska ledarsidorna domineras av åsikter om Rikstrafiken.

moderata skriver Mats Linder under rubriken "Från 'Goda Gotland' till 'Acceptabla Gotland'" att Rikstrafiken säger sig inte eftersträva minskat resande, men är fullt beredd att acceptera den konsekvensen, med öppna ögon. Mats Linder säger att det dröjer några år tills Rikstrafiken kan realisera sina planer, men att skadorna planerna förorsakar Gotland börjar gälla redan nu.

I centerpartistiska  skriver Eva Bofride att det är "dags att gräva upp stridsyxan och försvara den självklara betydelsen av goda kommunikationer" och undrar varför man i gotlandstrafiken ska ta igen historiskt förbiseende av miljöpåverkan genom kraftigt försämrade förutsättningar för hela Gotland.

Håkan Ericsson på socialdemokratiska skriver att det gäller för öns centerpartistiska kommunalråd Eva Nypelius att agera kraftfullt mot sina partikamrater i regeringen, infrastrukturministern Åsa Torstensson och näringsministern Maud Olofsson. "Värst med dessa återkommande hot mot en bra Gotlandstrafik är den osäkerhet det skapar för alla på Gotland", skriver Håkan Ericsson i Folkbladet och efterlyser ökat gotländskt inflytande på färjetrafikens utformning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista