Miljövänligt teknikmöte hålls på ön

I sommar ordnas ett stort internationellt miljö- och klimatmöte på Gotland. Alec Arho Havrén är ordförande för World Ecological Forum som han hoppas ska fånga en stor publik.

Mötet, som heter World Ecological Forum, är ett sätt att skapa nätverk för att kunna att samarbeta om miljövänlig teknik. Framförallt riktar sig mötet till företag.

Den 1 juli, under själva Almedalsveckan, väntas alltså flera hundra företagsledare, forskare och experter från hela världen att anlända till Gotland för att diskutera och byta idéer om hur miljö-arbetet ska kunna förbättras.

Det är första gången ett sådant miljömöte hålls i Sverige.

Förväntningarna är stora på att mötet ska öka samarbetet så att goda exempel kan spridas vidare. Ett led i det här är att man i i dagarna skapat en möjlighet att via nätet söka efter nya uppfinningar inom miljöteknik. På mötet kommer det också att bli en tävling i just ny miljöteknik där både anställda, egna företagare och forskare och studenter ska kunna delta.

Förhoppningen med mötet är även att det ska väcka intresset för miljöfrågor där det idag finns stort motstånd, till exempel i de länder som länge betraktats som u-länder, men som håller nu på att bygga upp sin ekonomi.

-Vad vi tycker är viktigast är förstås att aktivera de länder som kommer från de stora växande ekonomierna, som Kina och Indien, säger Alec Arho Havrén

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".