KLINTEHAMN

Kommunal rasar mot arbetsschema

Fackförbundet Kommunal är mycket kritiskt till hur företaget Attendo Care vill driva verksamheten vid gruppboenden i Klintehamn.
Företaget bryter mot både arbetstidslag och arbetsmiljölag för att spara pengar, hävdar Kommunals ordförande Anne Lindlöf efter att ha granskat ett förslag till nytt arbetsschema för personalen i Klintehamn.

Attendo Care tog över driften i Klintehamn vid årskiftet. Attendo Cares bud låg 3,5 miljon lägre än vad kommunen skulle ha skött verksamheten på. Socialdemokrater och vänsterpartiet ville att upphandlingen skulle göras om, men den borgerliga majoriteten drev igenom beslutet.

Anne Lindlöf på Kommunal kallar schemaförslaget för "horribelt" och anser att personaltätheten är alldeles för dålig och tror att det kommer att bränna ut personalen och gå ut över verksamheten.

Regionchefen Ulf Tunemar på Attendo Care säger att diskussionen fortsätter med facket och att han är övertygad om att de ska komma överens om ett schema som inte bryter mot några lagar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".