Besvärligt väglag efter snöoväder

Uppdaterad 09.25
Det har varit besvärligt längs de gotländska vägarna i dag, efter det myckna snöandet och blåsten. Just nu är det till exempel långa köer med lastbilar upp för Färjeleden i Visby. Inom kollektivtrafiken får man räkna med 10-15 minuters förseningar hela dagen.

Enligt Nybergs har mest snö fallit i Lojstatrakten. Det är stopp längst ut på Faludden, plogbil är på väg där. Det är besvärligt på Fårö. Mest kring Sudersand. Bara stora vägen är öppen. I övrigt är de stora vägarna på Gotland farbara men de är smala på grund av all snö och bilister uppmanas ta det särskilt försiktigt vid möte.

Polisen hade på morgonen inga rapporter om olyckor. Tidningsutdelningen är dock kraftigt försenad över hela ön. Båttrafiken till och från Oskarshamn försenades i natt och ska anlända till Visby strax efter halv nio, fyrtiofem minuter sen. Det påverkar i sin tur morgonturen till Nynäs. Flygen till och från Visby har drabbats av förseningar, både på onsdagskvällen och torsdagsmorgonen.

Vad gäller busstrafiken meddelar Anderssons buss att de två morgonturerna till Dalhem, Endre och Romaskolan är inställda. 

Tottes buss rapporterar att tingstädebussen inte kör ner Pajsevägen, och inte ner på vägen mot Norrbys i Othem  - annars som vanligt. 

Linje 26 över Lokrume, Hejnum och Fole körs ej. Enbart tur från Väskinde skola till Visby 07.15. 

Kåges ställer in Nästuren till Havdhems skola, Silteturen till Havdhem, låg o mellanstadieturen till Öja skola från Vamlingbo körs inte. 

Gadds meddelar att turerna till Fole skola är inställda. De som går från Gothem, Vallstena, Bäl och Hejnum till Väskinde är inställt, samt den som går från Lummelunda.

Perssons buss till Endre kör bara Slitevägen, Hejdeby skola, Hällbacken och till skolan.

På Fårö går skolturen bara längs med stora vägen och vänder vid Ebbes, där går det bra att kliva på, den går bara längs stora vägen, gå ej att ta sig ner på småvägarna.

Bokbussen till Fole i dag är inställd.

Samtliga turer i kollektivtrafiken går enligt turlistan, meddelar Gotlandsbuss. Däremot bör resenärerna räkna med 10-15 minuters förseningar.

Ingen flaggning för kungen

Gotlands kommun meddelar att de inte kommer att flagga på ringmuren i dag på grund av det otjänliga vädret.

28 januari är kungens namnsdag, vilket annars innebär att det är allmän flaggdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista