Malvius sätter upp ''Birdy''

Det blir regissören Georg Malvius som sätter upp vårproduktionen vid länsteatern på Gotland. Georg Malvius har stor internationell teatererfarenhet och sätter upp pjäsen ''Birdy'', efter en roman av William Wharton vid landets minsta länsteater i Visby.
Länsteaterns chef Örjan Herlitz känner att det inte är lämpligt att en ensamble jobbar med samma regissör hela tiden. Därför har han hadplockat sin vän och kollega Georg Malvius, som bland annat tidigare satt upp musikalen ''Les Miserable'' i Tallinn. Han har också varit chef för Östgötateatern, undervisat på teaterhögskolan i Helsingfors och lett musikalutbildningen i Tyskland. Den skotska scenografen Ellen Cairns med erfarenheter från teaterar i London, har gjort en mycket speciell scenografi för föreställningen ''Birdy'' som har premiär i Visby den 22 februari.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".